Frans en John 5e Dan Nihon-Jujutsu

Tijdens de internationale Budoexamens op zaterdag 27 juni 2015 in Emden (Duitsland) zijn John Bergsma en Frans van Leuven, geslaagd voor hun 5e Dan Nihon-Jjutsu.

Het examen werd afgenomen onder auspiciën van IMAF-Europe. De examens werden gehouden voorafgaande aan het Internationale Budo-Seminar waarvoor dit keer als locatie Emden, Duitsland was gekozen.
Osaka Sport Center trad voor de examens in het Nihon-Jujutsu op als gastheer. Een goede keuze, want de ruimte ademt nostalgie uit die op de wanden van de Dojo goed zichtbaar is. Fotomateriaal van oude en huidige grootmeesters in de diverse vechtkunsten en de opgehangen diverse wapens zorgen voor een voelbare Budo Spirit. Een betere keuze had men niet kunnen maken.

Na een maandenlange voorbereiding op dit examen, dat uit diverse onderdelen bestaat, zijn de kandidaten door de internationale examencommissie stevig aan de tand gevoeld. Tijdens het examen werd het eigen werkstuk, waarin alle mogelijke aanvallen, zowel gewapend als ongewapend, moeten zijn opgenomen, beoordeeld.

De examencommissie bestond uit hoog gegradueerde leraren uit o.a. Polen, Duitsland, Italië en Nederland. Nederland werd vertegenwoordigd door Jaap Korzelius, 10e Dan en Dirk Klok, 7e dan. De examencommissie was onder de indruk van de prestaties van onze Jitsuka’s.

20150628_Rolf_Kyoshi_Emden

Op de tweede dag van dit Budo-weekend werden tijdens de gehouden stages in diverse disciplines ook een aantal promoties bekend gemaakt. Rolf Coolen werd onderscheiden met een bijzondere promotie en heeft hierbij de titel Kyoshi als judo leraar ontvangen.

Een felicitatie is hier zeker op zijn plaats.
Ook de geslaagden ontvingen op deze dag hun welverdiende diploma.

Voor een foto-impressie van het examen klik hier!