KarateCarousel_3

Wie anderen wil verslaan, moet eerst zichzelf overwinnen!

Het Karate stamt oorspronkelijk uit China. Via kooplieden bereikte deze Chinese vechtkunst (Kung Fu) het Japanse eiland Okinawa waar het in aanraking kwam met de daar al bekende vormen van zelfverdediging.

Vermenging van de diverse stijlen was niet tegen te houden en zo ontstond dan ook het Okinawa Te, de voorloper van het moderne Karate.

Karate is een kunst zichzelf ongewapend te verdedigen door eigen lichaamsdelen te gebruiken als wapens. Dit kan alleen door het systematisch trainen van armen en benen. Zelfbeheersing en lichaamscontrole zijn hierbij onontbeerlijke eigenschappen.

Bij onze vereniging wordt op recreatief niveau karate beoefend en wel de Shotokan stijl. Na een warming-up worden de basistechnieken, de diverse stoot-, trap-, slag- en afweertechnieken (Kihon) en de diverse Kata geoefend. De les wordt afgesloten met sparren en/of zelfverdedigingstechnieken (Kumite).

Het niveau van de Karateka kan men aan de kleur van de band aflezen, deze kleuren komen overeen met het kleurgebruik bij Judo en Jiu Jitsu.