Sportkamp 2015

Tekst en foto’s: Mitchel van den Buijs

Let op! Aan de fotopresentatie wordt nog gewerkt. Deze volgt zsm.

Sportkamp 2015

Het jaarlijks sportkamp zit er weer op en was ook dit jaar weer geweldig! Het thema van dit jaar was ’80 dagen rond de wereld’.
Dit thema startte met een kop tomatensoep en het maken van een eigen vlag. De strijdende landen van dit jaar waren: Japan, Noord-Korea, Nederland, Spanje, Hawaii en Duitsland.
Nadat iedereen een vlag had gemaakt, gingen de groepen het bos in. Tijdens het spel levend Cluedo liepen er verschillende figuren rond als: een Siamese tweeling, Samoerai, Ontdekkingsreiziger, Monnik en Rugby speler. De kinderen moesten proberen een moord op te lossen door te vertellen wat het motief, het wapen en de plaats was en wie de moordenaar is.

De eerste avond was ook de avond van een dropping. De kinderen worden in geblinddoekt in een auto gezet en vervolgens aan de rand van een bospad gedropt. Aan de hand van een paar breaklights moesten ze hun weg terug vinden. Uiteraard hadden we een goede route uitgezet met veel natte en modderige paden :)!
Niet alleen de kinderen hadden het naar hun zin, maar ook de leiding. Een van de hoogtepunten was het inwijdingsritueel van Sandra en Allana (die voor de eerste keer mee waren) en Karel’s grote vriend: de tennisbal. Slapen ging ook voor de leiding niet op, aangezien je de tennisbal naar elkaar moest gooien. Wil je niet meedoen, wordt hij alsnog gegooid! Je had dus geen keuze….!

Ook op zaterdag zijn veel spellen gespeeld om de kinderen lekker moe te maken. Om het gezellig te houden is er in de avond een kampvuur gemaakt, waar vervolgens spekjes bij werden geroosterd.

Wat ook altijd leuk is, is het bekliederen van kinderen wanneer ze slapen. Dit betekent dat er met stiften op kinderen werd getekend. Natuurlijk werd dit keihard afstraft en dat heeft Pim wel geweten. Vastgebonden aan een tafel mochten alle kinderen op Pim tekenen om hem terug te pakken voor zijn gruweldaden.

Natuurlijk hebben we nog vééééél meer gedaan, zoals ook wel te zien is bij de foto’s.
Als je ook zo’n leuk kamp wil meemaken, moet je volgend jaar gewoon meegaan ;)!
Denk eraan dat je nu met de grote clubactie alvast kan sparen voor korting voor het komende kamp. Voor elke 10 verkochte loten krijg je 5% korting!

Groet van de Kampcommissie