Stephan en Pim 1e Dan Judo

Zaterdag 23 mei 2015

Tekst: Eric Janssen
Foto’s: Rolf Coolen

Na jaren trainen en schaven aan hun Kata was het, 23 mei 2015, eindelijk zo ver.
Stephan Smit en Pim Veldman deden hun 1e Danexamen voor Judo bij IMAF-Nederland.
Zij waren dit keer de enige die zich als examenkandidaat hadden ingeschreven voor de halfjaarlijkse Nationale Danexamens.
Een thuiswedstrijd, want onze Dojo is tevens de Honbu Dojo van IMAF-Nederland.

De heren lieten een mooi en technisch goed uitgewerkt examenprogramma zien aan de examinatoren. Deze commissie bestond uit Rolf Coolen, Dirk Klok en Cees de Jongh.
Cees de Jongh, als oud-gediende van IMAF-Nederland, was speciaal gevraagd zitting te nemen en als ’senior advisor’ met zijn kennis en kunde een goed examenoordeel te geven.

Na het technische gedeelte van het examen volgde het bekende Randori. Bij de allerlaatste werptechniek van Pim ging het toch nog mis.
Stephan viel pijnlijk op zijn schouder en leek erg geblesseerd. Gelukkig was een lokale huisarts, indirect verbonden aan onze vereniging, bereid een kort onderzoek te doen. De schade viel gelukkig mee. Een paar dagen rust en dan kan begonnen worden met de training voor de volgende Dangraad. Want deze eerste Dan is slecht de opstap naar een verdere ontwikkeling in het Judo.
Na de geruststellende woorden van de arts én een korte toespraak van Dirk Klok konden Stephan en Pim met hun welverdiende zwarte band huiswaarts gaan.